Stekt fiskepudding med gratinert blomkål
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Blomkål
½ stk
Bechamelsaus
200 g
Revet gouda
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Fiskepudding
450 g
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Smør
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm sausen forsiktig i en kjele og tilsett 1–2 ts karri. Rør godt og hell sausen over blomkålen før du setter den i ovnen. Alternativt kan du koke hele blomkålen, for å gjøre den klar til pastaretten.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til blomkål og brokkoli. Sett over poteter til koking. Kok dem møre, i ca 20 minutter
Del blomkålen i buketter (se tips). Kok buketter i 3–4 minutter. Hell av vannet og la bukettene dampe seg tørre. Ha blomkål i en ildfast form. Hell sausen over, bland godt, ha på ost og sett formen i ovnen. La gratinengen stå i ovnen til osten er gyllen.
Kutt fiskepuddingen i skiver a ca 1 cm. Stek skivene til de er gylne på begge sider i en stekepanne med olje og smør.
Server stekt fiskepudding med gratinert blomkål og blomkål
God middag!