Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Evt. sukker
- extra virgin olivenolje
- kinesisk hvitløk
- kjøttbuljongterning
- Litt salt
- oregano eller basilikum
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Gulrot
2 stk
Blomkål
½ stk
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Baconterninger
150 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hakkede tomater
1 boks
Kjøttbuljongterning
½ stk
Vann
1 dl
Salt
Evt. sukker
½ ts
Oregano eller basilikum
1 ts
Linguine
250 g
Extra virgin olivenolje
1 ss
Litt salt
Revet gouda
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til pastasausen med spisskumin, timian eller basilikum.
Kok opp vann til blomkål og gulrot. Skrell og del gulrot i skiver og blomkål i små buketter. Finhakk løk og hvitløk. Kok blomkålbukettene og gulroten i 3–4 minutter, hell av vannet og la grønnsakene dampe seg tørre til det skal tilsettes med baconet.
Stek baconet sprøtt i en stekepanne med olje eller smør. Når baconet er sprøtt, ha i løk og hvitløk i pannen og la det frese med i 3–4 minutter. Rør innimellom så det ikke brenner seg. Ha blomkål og gulrot i panna, bland godt og stek et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, vann og buljongterning. Kok opp og la koke i omtrent 10 minutter til grønnsakene blir møre. Smak til med salt og pepper.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 7–8 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Server pasta med tomatsaus og revet ost på toppen.
God middag!