Panert rødspette med smørdampede gulrøtter og erter

Panert rødspette med smørdampede gulrøtter og erter

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Litt salt
  • smør
  • smør eller solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Smør eller solsikke-/rapsolje
2 ss
Panert rødspette
390 g
Gulrot
1 stk
Grønne erter
125 g
Smør
2–3 ss
Remulade
1 beger
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Riv gjerne gulroten i stedet for å dampe den om de rundt bordet vil ha råkostsalat. Har du et eple til overs er det også godt til!

Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av poteter. Kok potetene møre, det tar omtrent 20–25 minutter. Varm opp ovnen til 210 grader varmluft (se tips).
Smør et stekebrett med smør eller olje. Legg fiskestykkene på brettet og sett brettet i ovnen. Stek fiskestykkene i 12–15 minutter, til de er gjennomvarme og sprø.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til gulrøtter og erter. Grønnsakene skal i vannet rett før servering. Skrell gulrøttene og del dem i terninger. Kok gulrotterningene i vannet i 3–4 minutter. Ha i ertene og kok videre i omtrent 2 minutter. Sil av vannet og ha grønnsakene tilbake i kjelen sammen med smør. La smøret smelte sammen med gulrotbitene og ertene.
Server panert rødspette med poteter, smørdampedede gulrøtter, erter, sitron delt i båter og remulade.
God middag!