Kremet pasta penne med skinke, brokkoli og parmesan

Kremet pasta penne med skinke, brokkoli og parmesan

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • grønnsaksbuljongterning
  • grovkvernet sort pepper
  • hvitløk
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Penne
200 g
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Skinke i strimler
150 g
Rømmemiks
1 pakke
(Laktose)
Vann
1 dl
Grønnsaksbuljongterning
½ stk
Salt
Brokkoli
½ stk
Salt
Revet parmesan
1 pakke
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gjerne brokkolien sammen med pastaen de 3–4 siste minuttene av pastaens koketid.

Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. Kok også opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en stekepanne med olje og stek løken og hvitløk på middels varme til den er blank. Tilsett skinke, fløte og ferdigblandet buljong. La det hele småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter. Du kan eventuelt koke brokkolien sammen med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet.
Bland sausen og brokkolien inn i pastaen og server med revet parmesanost.
Ha restene av pastaen i en ildfast form. Strø over revet ost, sett formen i ovnen og stek til osten er smeltet og gyllen. Enkel og deilig pastaform.
God middag!