Kylling Sichuan med pak choy og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Jasminris
150 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
½ stk
Skivet kyllingfilet
250 g
Pak choy
1 stk
Koriander
1 bunt
Teriyakisaus
1 pakke
Chiliflak
¼ pakke
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det som kjennetegner en Sichuansaus er balansen mellom sterkt, syrlig, søtt og salt. Smak gjerne sausen til med med ingefær og sesamolje om du har det.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt kylling i strimler. Skrell og finhakk hvitløk og kutt gulrøtter i to på langs og deretter i skiver på skrå. Kutt løken i båter. Skyll pak choy og kutt den i fire gjennom stilken. Hakk koriander.
Varm opp en stekepanne med 2-3 ss olje. Brun kyllingen og ha i hvitløk, gulrøtter og løk. La det surre i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i pak choy, teriyakisaus og sweet chilisaus. Kok opp og smak til med soyasaus, limesaft, chiliflakes (NB! Disse er sterke) og grovkvernet sort pepper (se tips).
Server kylling Sichuan toppet med koriander og jasminris ved siden av.
God middag!