Fiskegrateng og råkostsalat med appelsin og gulrøtter
Roede

Fiskegrateng og råkostsalat med appelsin og gulrøtter

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker/honning
Fiskegrateng
700 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panko
½ pakke
(Soya, Hvete)
Grønt eple
1 stk
Gulrøtter
200 g
Appelsin
1 stk
Granateple
½ stk
Sukker/honning
1 ts
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å få en finere gratinering, kan du fordele litt margarin på toppen av pankoen. Kokte poteter passer også godt til denne retten!

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Smør en ildfast form med olje. Hell fiskegratengen i formen, jevn den ut med en slikkepott, og dryss over panko. Sett formen midt i ovnen og stek gratengen i 15–20 minutter.
Skrell gulrøttene. Riv eple og gulrøtter. Kutt bort appelsinskall, og del appelsinen i båter eller terninger. Rens granateplekjernene fra granateplet ved å skjære av toppen av granateplet, og deretter skjære snitt langs skilleveggene. Finn frem en tallerken, og bryt opp granateplet, slik at du får ut den hvite kjernen. Bank ut granateplekjernene med en sleiv, og plukk ut kjernene som sitter fast.
Bland sammen eple, gulrot, appelsin og granateple. Press over sitronsaft og appelsinsaft fra skallet. Vend inn sukker eller honning, litt salt og pepper. 
Server fiskegrateng sammen med råkostsalat med appelsin, gulrot, eple og granateple!
300 g Råkostsalat: 150 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!