Kylling thai red curry

Kylling thai red curry

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. soyasaus
    • hvitløk
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Litt salt
    Gulrot
    2 stk
    Hvitløk
    1–2 fedd
    Prinsessefilet av kylling
    350 g
    Solsikke-/rapsolje
    2–3 ss
    Salt
    Currypaste
    ½–1 pakke
    Kokosmelk
    ½–1 pakke
    Grønne erter
    125 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kyllingkjøttet kan gjerne grilles på en varm grill. Smør kyllingen med en blanding av 1 ss olje og 2 ss red currypaste. Grill kyllingen på høy varme i et par minutter. Tilsett litt sukker eller honning til sausen for sødme og balanse - smak deg fram. Ristede sesamfrø, peanøtter eller cashewnøtter gir god sprøhet og smak til denne retten.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Skrell gulrøtter og del dem i tynne strimler. Finhakk hvitløk. Del kyllingen i mindre biter. Stek kyllingbitene i en wokpanne med olje i et par minutter. Krydre med salt og pepper mens de steker. Ta bitene ut av pannen og over på en tallerken.
    Fres gulrot og hvitløk i 3–4 minutter i den samme stekepannen du stekte kyllingen i, gjerne med litt ekstra olje. Ha deretter i ønsket mengde curry paste og la den frese med i 30 sekunder. Bruk curry paste etter smak, noen kan synes den er litt sterk. Tilsett kokosmelk og gi det hele et oppkok. La det småkoke i 5–6 minutter. Ha til slutt kyllingen og erter tilbake i pannen.
    Server currykylling med jasminris og soyasaus.
    God middag!