Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. soyasaus
- hvitløk
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Gulrot
2 stk
Hvitløk
1–2 fedd
Prinsessefilet av kylling
350 g
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Salt
Currypaste
½–1 pakke
Kokosmelk
½–1 pakke
Grønne erter
125 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingkjøttet kan gjerne grilles på en varm grill. Smør kyllingen med en blanding av 1 ss olje og 2 ss red currypaste. Grill kyllingen på høy varme i et par minutter. Tilsett litt sukker eller honning til sausen for sødme og balanse - smak deg fram. Ristede sesamfrø, peanøtter eller cashewnøtter gir god sprøhet og smak til denne retten.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Skrell gulrøtter og del dem i tynne strimler. Finhakk hvitløk. Del kyllingen i mindre biter. Stek kyllingbitene i en wokpanne med olje i et par minutter. Krydre med salt og pepper mens de steker. Ta bitene ut av pannen og over på en tallerken.
Fres gulrot og hvitløk i 3–4 minutter i den samme stekepannen du stekte kyllingen i, gjerne med litt ekstra olje. Ha deretter i ønsket mengde curry paste og la den frese med i 30 sekunder. Bruk curry paste etter smak, noen kan synes den er litt sterk. Tilsett kokosmelk og gi det hele et oppkok. La det småkoke i 5–6 minutter. Ha til slutt kyllingen og erter tilbake i pannen.
Server currykylling med jasminris og soyasaus.
God middag!