Paella med kylling, reker, grønne erter og karri
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½-1 stk
Rød chili
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kyllingfilet
210 g
Risottoris
150 g
Alkoholfri hvitvin
1 flaske
Hønsebuljong
1 pakke
Karri
1 pakke
Vann
4.5 dl
Grønne erter
125 g
Reker
1 pakke
Aioli
150 g
Sitron
1 stk
Kruspersille
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du gurkemeie, passer det godt til denne retten. Bland 1 ts inn med risen. I Spania serverer de ofte aioli eller majones og en sitronbåt ved siden.
Finhakk løk, hvitløk, chili og paprika. Kutt kyllingen i strimler.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme med litt olje.
Stek kyllingfileten i stekepannen i ca. 5–6 minutter på hver side. Ha kyllingen over på en tallerken, og la den hvile. Ha løk, hvitløk, chili og paprika i stekepannen, og stek videre i ca. 2–3 minutter. Tilsett risottoris, og stek den blank før du har i hvitvin. La hvitvinen redusere til ca. ⅓. Ha i hønsebuljong, karri, 4,5 dl vann og la det småkoke i ca. 15–18 minutter under omrøring.
Skjær kyllingfileten i skiver, og vend dem inn sammen med reker og de grønne ertene de siste 2 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper. Skyll og hakk persille. Hell laken av rekene.
Server paella med kylling, reker, grønne erter og karri, men aioli og sitronbåter. Drypp over litt olivenolje, og topp med hakket persille.
God middag!