Gresk gyros med hvitløksmarinert svinekjøtt, potetstaver, gresk salat og tzatziki

Gresk gyros med hvitløksmarinert svinekjøtt, potetstaver, gresk salat og tzatziki

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
½ pakke
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Ruccola
50 g
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Snackoliven
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitabrødene kan også varmes i forsiktig i brødrister, da trenger du ikke å varme opp stekeovnen. Stek rødløk sammen med kjøttet om du ikke liker rå løk.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.

Skyll potetene, og kutt dem i staver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Strimle kjøttet. Forvarm en stekepanne til medium pluss varme med litt olje. Stek halvparten av kjøttet i 2–3 minutter til det har fått en fin bruning. Smak til med salt og pepper. Legg det stekte kjøttet over på en tallerken, og stek så den andre halvparten. Ha alt kjøttet tilbake i stekepannen, og dekk med lokk eller folie. Sett pannen til side.
Riv en ½ agurk på den groveste delen av rivjernet. Ha den revne agurken i et dørslag, strø på litt salt og la det stå litt før du presser vannet ut av agurken. Bland sammen yoghurt, agurk og tzatzikikrydder.
Skjær tomat, resten av agurken og rødløk i skiver. Vask og tørk ruccola. Kutt fetaosten i terninger. Legg alle grønnsakene og oliven på et stort fat. Ha over litt olivenolje og eventuelt litt nykvernet sort pepper. 
Stek pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter, eller til de er lett gylne.
Fyll pitabrødene med hvitløksmarinerte svinestrimler, potetstaver, gresk salat og tzatziki. Opa!
God middag!