Sashimibowl med lakseloin, syltet ingefær, mango og chilimajones

Sashimibowl med lakseloin, syltet ingefær, mango og chilimajones

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
Jasminris
150 g
Gulrot
1 stk
Purreløk
1 stk
Klasetomat
1 stk
Agurk
½-1 stk
Mango
1 stk
Lakseloin
260 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Syltet ingefær
1 pakke
Chilimajones
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke liker rå laks: Varm opp en stekepanne, og stek laksebitene raskt i litt olje, slik at de får en stekeskorpe, mens fisken fortsatt er rosa i kjernen. Krydre med salt og pepper. Liker du det sterkt, bruk gjerne mer chili i retten. Fersk chili eller en chilisaus passer godt til.

Kok ris etter anvisning på pakken.
Skrell gulrøtter, og skyll tomat og purreløk. Kutt gulrøtter og purreløk i tynne strimler. Kutt tomat, agurk og mango i terninger. Kutt lime i båter. Legg alle grønnsakene over på et stort fat. 
Skyll laksen i kaldt vann, og tørk av med kjøkkenpapir. Kutt laksen i tynne skiver, og legg den over på en passende tallerken (se tips). Fordel litt teriyakisaus og sesamfrø på toppen. 
Sett fram lakseloin, kokt jasminris, syltet ingefær, gulrot, purreløk, mango, lime i båter, sesamfrø og chilimajones, og lag din egen sashimibowl. Finhakk koriander, og dryss over ved servering.
God middag!