Brosme med potetsalat og kremet paprikasaus
Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Dijonsennep eller annen sennep
- extra virgin olivenolje
- grønnsaksbuljongterning
- salt
- smør
- vann
Poteter
500 g
Rødløk
½ stk
Reddiker
1 pakke
Stangselleri
1–2 stilk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Dijonsennep eller annen sennep
1 ss
Salt
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Hvitløk
1–2 fedd
Smør
2 ss
Grønnsaksbuljongterning
½ stk
Vann
1–2 dl
Kremfløte
1 pakke
Sitron
¼ stk
Salt
Brosmefilet
400 g
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Sitron i båter
¼ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne ferske urter som gressløk, persille eller dill i potetsalaten. Hvis du har tid kan paprikaen grilles eller bakes mør i ovnen. For mer smak på fisken, pensler du litt av paprikasausen over fiskestykkene før du setter dem i ovnen. Stangselleri kan også brukes som snack sammen med dipp.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Det tar omtrent 20 minutter. Hell av vannet og kjøl ned potetene i kaldt vann. Sett kjelen tilbake på platen og la potetene dampe av seg.
Del sjalottløk og paprika i terninger. Finhakk hvitløk. Stek grønnsakene gylne i en panne med smør. Tilsett buljong og fløte, og la det koke i omtrent 10 minutter. Kjør sausen fin med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk den med papir og del den i porsjonsstykker. Legg stykkene i en ildfast form og krydre dem med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak fisken i 7–12 minutter (se tips).
Del de kokte potetene i to. Skjær rødløk, reddiker og stangselleri i tynne skiver. Bland alt sammen i en bolle. Smak til med olivenolje, sennep, salt og pepper, og vend sammen.
Server bakt brosme med potetsalat, paprikasaus og lime.
God middag!