Biffsalat med tzatziki og oliven

Biffsalat med tzatziki og oliven

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Rosmarin, timian eller oregano
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Flatbiff i strimler
300 g
Rosmarin, timian eller oregano
1 ts
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Isbergsalat
½–1 stk
Bifftomat
1 stk
Agurk
1/3 stk
Rødløk
½–1 stk
Kalamataoliven
½ glass
Tzatziki
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ferske urter som basilikum, persille, mynte eller din egen favoritturt passer godt i denne salaten. Vil du ha mer metning, kan du for eksempel servere stekte poteter eller grovt brød til.

Ta ut ingrediensene fra kjøleskapet (se tips). Tørk av kjøttet og krydre det med urter. La kjøttet tempereres i en skål på benken mens du tilbereder salaten.
Skyll og tørk salaten, og del den i strimler. Ha salaten i en bolle eller på et stort serveringsfat.
Skjær tomater i skiver, agurk i terninger og rødløk i tynne skiver. Fordel de kuttede grønnsakene og oliven over salaten.
Varm opp en stekepanne med olje og stek kjøttet på middels til høy varme i 1–2 minutter. Stek gjerne kjøttet i to omganger for å få en jevnere stekeflate. Krydre eventuelt med litt salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken og la det hvile i et par minutter.
Legg kjøttet over salaten og server med tzatziki.
Gresk salat: 350 g Tzatziki: 2 ss Energiinnhold: 385 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!