Roede
Lammestek med bakte rotgrønnsaker og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Sellerirot
300 g
Rødbete
1 stk
Regnbuegulrøtter
200 g
Olje
1 ss
Lammestek sousvide
450 g
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne grønnsakene sammen med noen hele fedd hvitløk og rosmarin/timian. Kjøttet kan skjæres i skiver før det stekes i ovnen, da trenger det omtrent 5–10 minutter i stekeovnen for å bli gjennomvarmt. Potetene kan kokes og stappes med melk og margarin til en deilig potetmos.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Vask poteter, og del dem i båter. Skrell sellerirot, rødbete og regnbuegulrøtter, og del dem i grove terninger. Bland grønnsakene og potetene i en ildfast form, og vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak grønnsakene i omtrent 25–30 minutter.
Ta kjøttet ut av pakken, og legg det og sjyen fra pakken over i en ildfast form (se tips). Stek kjøttet i omtrent 15–20 minutter, til det er gjennomvarmt. La det hvile i minst 5 minutter, før du skjærer det i tynne skiver.
Varm opp rødvinssaus under omrøring. Tilsett litt av sjyen fra grønnsakene og kjøttet for ekstra god smak.
Server lammestek med bakte rotgrønnsaker, poteter og rødvinssaus.
150 g Ovnsbakte grønnsaker og poteter: 300 g Rødvinsaus: ½ dl Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!