Asiatisk sommersalat med laks og chilimajones

Asiatisk sommersalat med laks og chilimajones

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Honning
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • vann
Fullkornsris
1 pose
Vann
2 dl
Litt salt
Soyasaus
1 dl
Lime
½–1 stk
Honning
1 ss
Rød chili
½–1 stk
Hvitløk
1 fedd
Koriander
½ bunt
Vårløk
½ pakke
Agurk
2/3 stk
Cherrytomater
½ pakke
Gulrot
1 stk
Chilimajones
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Lakseloin
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsaker og fisk kan også wokes raskt og serveres som en varmrett med ris ved siden av. Riseddik og revet ingefær brukes også i enkelte oppskrifter på ponzusaus. Liker du det sterkt, bruk gjerne mer chili i retten.

Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Bland sammen soyasaus, honning og presset limesaft. Finhakk chili, hvitløk og koriander og rør inn. Juster mengden chili til din familie. Sett til side.
Kutt vårløk i tynne skiver og tomater i to. Kutt agurk og gulrot i strimler. Bruk eventuelt mandolin eller et rivjern. Legg grønnsakene på et fat. Jeg foretrekker å bruke fat fremfor en bolle til denne retten, slik at de rundt bordet enkelt kan sette sammen sin egen salat.
Tørk av og kutt fisken i terninger. Krydre med salt og pepper. Varm en stekepanne og stek laksebitene raskt i litt olje, slik at de så vidt får en stekeskorpe, men fortsatt er rosa i kjernen. Legg fisken over på fatet med grønnsaker.
Server asiatisk sommersalat med lettstekt laks, fullkornsris, ponzusaus og chiliaioli.
God middag!