Grillet halloumi og baconsalat med couscous og nektarin
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- extra virgin olivenolje
- honning
- Litt salt
- salt
- smør
- vann eller kyllingbuljong
Couscous
1,5 dl
Vann eller kyllingbuljong
2 dl
Smør
1 ss
Litt salt
Rødløk
½ stk
Halloumi
250 g
Bacon i skiver
150 g
Hjertesalat
1 stk
Nektarin
1 stk
Agurk
1/3 stk
Rødløk
½ stk
Mynte
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I denne salaten kan man gjerne bruke sesongens norske bær eller frukt. Bringebær, jordbær, epler, eller hva med litt frisk melon? For en vegetarisk variant kutter du ut baconet.
Kok opp vann eller kyllingbuljong med smør, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før du blander i resten av ingrediensene.
Kutt rødløk i strimler og bland den inn i den varme couscousen.
Del halloumiosten i skiver og grill den på direkte varme til den har fått et fint grillmønster. Legg halloumien til side og krydre den med litt pepper.
Stek baconskivene i en stekepanne med olje. Når baconet er stekt, la den renne av seg på et kjøkkenpapir. Stek så halloumien gyllen på begge sider.
Skyll, tørk og riv hjertesalaten i mindre biter. Kutt nektarinen og agurk i båter. Kutt rødløk i tynne skiver og grovhakk mynte. Bland sammen til en salat eller la det ligge hver for seg på et serveringsfat.
Visp sammen dressingen og smak til med salt og pepper. Ha eventuelt ingrediensene i et glass med lokk og rist godt.
Server grillet halloumi og baconsalat med lun couscous. Dressingen serverer du ved siden av.
God middag!