Grillet halloumi og baconsalat med couscous og nektarin

Grillet halloumi og baconsalat med couscous og nektarin

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eplesider-/hvitvinseddik
    • extra virgin olivenolje
    • honning
    • Litt salt
    • salt
    • smør
    • vann eller kyllingbuljong
    Couscous
    1,5 dl
    Vann eller kyllingbuljong
    2 dl
    Smør
    1 ss
    Litt salt
    Rødløk
    ½ stk
    Halloumi
    250 g
    Bacon i skiver
    150 g
    Hjertesalat
    1 stk
    Nektarin
    1 stk
    Agurk
    1/3 stk
    Rødløk
    ½ stk
    Mynte
    ½–1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    I denne salaten kan man gjerne bruke sesongens norske bær eller frukt. Bringebær, jordbær, epler, eller hva med litt frisk melon? For en vegetarisk variant kutter du ut baconet.

    Kok opp vann eller kyllingbuljong med smør, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før du blander i resten av ingrediensene.
    Kutt rødløk i strimler og bland den inn i den varme couscousen.
    Del halloumiosten i skiver og grill den på direkte varme til den har fått et fint grillmønster. Legg halloumien til side og krydre den med litt pepper.
    Stek baconskivene i en stekepanne med olje. Når baconet er stekt, la den renne av seg på et kjøkkenpapir. Stek så halloumien gyllen på begge sider.
    Skyll, tørk og riv hjertesalaten i mindre biter. Kutt nektarinen og agurk i båter. Kutt rødløk i tynne skiver og grovhakk mynte. Bland sammen til en salat eller la det ligge hver for seg på et serveringsfat.
    Visp sammen dressingen og smak til med salt og pepper. Ha eventuelt ingrediensene i et glass med lokk og rist godt.
    Server grillet halloumi og baconsalat med lun couscous. Dressingen serverer du ved siden av.
    God middag!