Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Sitron
½ stk
Kyllingbryst
420 g
Paprikakrydder
1/3 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Blomkål
1 stk
Melk
1–2 dl
Smør
2 ss
Salt
Sjalottløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kryddersmør
1 pakke
Soyasaus
4 ss
Grønne bønner
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brun kyllingfileten på begge sider. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og bak kyllingen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge på rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst. Granateplekjerner passer godt i soyasmøret, tilsett disse rett før servering.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Sett over to kjeler med lettsaltet vann, én til blomkål og én til grønne bønner.
Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem over i en ildfast form. Krydre dem med olje, salt og pepper. Vend inn sitronsaft. Spar på litt av sitronen, den gjør seg nemlig godt i soyasmøret. Sett formen i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om på potetene underveis for å få en jevnere steking.
Krydre kyllingbrystene med paprikakrydder, salt og pepper. Brun dem i en stekepanne eller på grill. Avslutt stekingen i ovnen eller på indirekte varme i omtrent 10–15 minutter (se tips).
Del blomkålen i buketter og kok bukettene møre i omtrent 10 minutter. Hell av vannet og la blomkålen dampe litt av seg. Kjør bukettene sammen med en stavmikser mens du sper i melk og smør. Smak til med salt og pepper.
Finhakk sjalottløk og stek den blank i en kjele med olje. Ha kryddersmøret i kjelen til det blir lett brunet. Tilsett soyasaus og litt sitronsaft. Hell gjerne også over litt steikesjy fra kyllingen.
Kok de grønne bønnene i 1–2 minutter og hell av vannet.
Server kylling i skiver med sitronpoteter, blomkålpuré, grønne bønner og soyasmør.
God middag!