Torsk med sesamstekt pak choy, jasminris og asiatisk chili- og ingefærsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- sukker
Jasminris
150 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
½–1 bit
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Olje
2 ss
Moste tomater
350 ml
Chiliflak
1 pakke
Sukker
1–2 ss
Soyasaus
1–3 ss
Lettsaltet torskefilet
375 g
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en mer kremet saus, kan det tilsettes crème fraîche, fløte eller kokosmelk. Kokosmelk passer nok best til denne retten.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk, ingefær og løk. Kutt paprika i terninger. Forvarm en vid kjele til medium varme, og ha i olje. Stek grønnsakene blanke, uten at de svir seg. Hell på moste tomater, skyll ut flasken med 1 dl vann, og ha også dette i kjelen. Ha på chiliflakes, sukker og soyasaus, og kok opp. La sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
Del torsken i terninger, og legg den til side. Legg ternet torsk i sausen, og la den trekke seg ferdig. Det tar omtrent 5 minutter under lokk.
Skyll pak choy i vann, det sitter ofte litt jord nederst ved roten. Del pak choyen i fire. Forvarm en stekepanne og olje. Stek kålen i 2–3 minutter, mens du vender om underveis. Ha på en spiseskje smør og litt sesamfrø, og krydre med salt og pepper.
Del lime i båter.
Server torsk med sesamstekt pak choy, jasminris og asiatisk chili- og ingefærsaus. Press over lime.
God middag!