Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Linguine
250 g
(Hvete)
Baconterninger
200 g
Løk
1 stk
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Eggeplomme
2 stk
(Egg)
Ruccola
50 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar på litt av kokevannet fra pastaen over i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander egg og fløte sammen. Er fløten for varm kan eggene klumpe seg, og retten vil fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.

Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 8–10 minutter. Når pastaen er ferdig kokt, sil den av i et dørslag, og ha den tilbake i den tomme kjelen.
Kutt løk i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med  2 ss olje, og stek baconet sprøtt. Tilsett løkskivene, og la dem steke med til de er litt gylne. Ha i kremfløte, og la det småkoke i 5 minutter. Vend inn ertene. Smak til med salt og pepper, og vend inn eggeplommene rett før servering (se tips). 
Skyll ruccola i kaldt vann, og tørk den lett. Ha salaten i en bolle. Drypp over 1 ss olivenolje rett før servering. 
Bland sausen inn i pastaen, og server pasta carbonara med revet Grana Padano, grovkvernet pepper og ruccola.
God middag!