Kjøttpudding med potetmos og brun saus
Ny oppskrift
Under 50 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Kjøttpudding
2 pakke
Poteter
1400 g
Gulrot
5 stk
Hvitløk
2 fedd
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Salt
Brun saus
2 pakke
Kålstuing
1 pakke
Grønne bønner
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når du lager denne retten dag 2, kan du prøve en ovnsbakt versjon. Del kjøttpuddingen i skiver og ha den sammen med brun saus i en ildfast form. Sett formen i ovnen og bak i 20 minutter.
SE DOBBEL!
Sett ovnen på 200 grader
Skrell og kutt poteter og gulrot i skiver og ha det i en ildfast form, vend inn litt olje, knuste hvitløksfedd og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak i omtrent 25 minutter til grønnsakene er møre.
Ha den ene kjøttpuddingen i ovnen og stek den i omtrent 20 minutter til den er gjennomvarm. Gjentas dag 2 se tips
Kok opp rikelig med vann i en kjele.
Legg en pose med brun saus og posen med kålstuingen i vannet i og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell forsiktig sausen over i et sausenebb og stuingen over i en serveringsskål
Sett ovnen på 200 grader Varm opp sausen, grønnsakene og kjøttpuddingen, se tips. Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Kok bønnene i 2-3 minutter
God middag!