Kjøttpudding med potetmos og brun saus

Kjøttpudding med potetmos og brun saus

Ny oppskrift
Under 50 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    Kjøttpudding
    2 pakke
    Poteter
    1400 g
    Gulrot
    5 stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Solsikke-/rapsolje
    3 ss
    Salt
    Brun saus
    2 pakke
    Kålstuing
    1 pakke
    Grønne bønner
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Når du lager denne retten dag 2, kan du prøve en ovnsbakt versjon. Del kjøttpuddingen i skiver og ha den sammen med brun saus i en ildfast form. Sett formen i ovnen og bak i 20 minutter.

    SE DOBBEL!
    Sett ovnen på 200 grader
    Skrell og kutt poteter og gulrot i skiver og ha det i en ildfast form, vend inn litt olje, knuste hvitløksfedd og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak i omtrent 25 minutter til grønnsakene er møre.
    Ha den ene kjøttpuddingen i ovnen og stek den i omtrent 20 minutter til den er gjennomvarm. Gjentas dag 2 se tips
    Kok opp rikelig med vann i en kjele. Legg en pose med brun saus og posen med kålstuingen i vannet i og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell forsiktig sausen over i et sausenebb og stuingen over i en serveringsskål
    Sett ovnen på 200 grader Varm opp sausen, grønnsakene og kjøttpuddingen, se tips. Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Kok bønnene i 2-3 minutter
    God middag!