Ytrefilet av svin med rotgrønnsaker, sennepdressing og poteter

Ytrefilet av svin med rotgrønnsaker, sennepdressing og poteter

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • vann
Poteter
500 g
Kålrot
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Ytrefilet av svin i skiver
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Vann
1 dl
Soyasaus
1–2 ss
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en enda enklere rett, del kjøttet i strimer og bland det sammen med poteter og grønnsaker etter at de har stått 10 minutter i ovnen. La alt steke i ovnen til kjøttet er gjennomstekt.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Ta kjøttet ut av pakken og legg det på en tallerken. Slik får du temperert kjøttet så det ikke er så kaldt når det skal stekes.
Skrell kålrot og skjær den i staver. Del poteter i båter. Ha kålroten og potetene i en langpanne dekket med bakepapir. Bland inn olje, salt og pepper. Sett pannen i ovnen og stek grønnsakene i 25–30 minutter. Husk å holde av plass i pannen til svinefiletskivene, de skal steke med de siste 5–6 minuttene.
Krydre svinefiletstykkene med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne med olje på høy varme 1–2 minutter, til de er gylne på begge sider. Ta skivene ut av stekepannen og legg dem over på en tallerken for å hvile.
Ha vann i stekepannen, kok opp og rør godt. Bland inn soyasaus. Når grønnsakene har stått i ovnen i 15–20 minutter, ta ut langpannen og ha i svinefiletskivene. Hell væsken over svineskivene. Dekk til langpannen med folie og sett den tilbake i ovnen. Stek grønnsaker og kjøtt i omtrent 5–6 minutter. Sil av stekesjyen og smak den til med salt og pepper. Rist godt i posen med sennepsvinaigrette og ha over potetene.
Server ytrefilet med rotgrønnsaker, potetbåter, sennepsdressing og sjy.
God middag!