Pasta med tomatsaus

Pasta med tomatsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • extra virgin olivenolje
    • solsikke-/rapsolje
    • basilikum
    Penne
    250 g
    Salt
    Extra virgin olivenolje
    Løk
    ½ stk
    Squash
    1 stk
    Aromasopp
    1 pakke
    Rød chili
    1 stk
    Hvitløk
    1–2 fedd
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Baconterninger
    200 g
    Hakkede tomater
    1 boks
    Salt
    Basilikum
    ½ ss
    Parmesan
    1 pakke
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: N/A
    • Fett: N/A
    • Karbohydrater: N/A
    • Protein: N/A
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Du kan la være å steke baconet i starten, og heller ha det oppi sammen med tomatene. Da må du koke sausen litt lenger, men du får til gjengjeld en ekstra god smak fra det røkte baconet.

    Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
    Skjær løk og squash i tynne skiver, og sopp i fire. Chilien kan variere i styrke, så skjær opp omtrent halve i små skiver først, og så kan du eventuelt skjære opp og tilsette mer senere. Finhakk hvitløk.
    Varm opp en stor stekepanne med olje og stek baconet til det er sprøtt (se tips). Ha løk i pannen og stek videre til den blir myk. Ha så i soppen og stek videre på lav varme til den har fått litt farge. Tilsett squash og stek til også den har fått farge.
    Ha på chili og hakkede tomater, og kok opp. Smak til med salt, pepper og eventuelt basilikum.
    Server pasta med tomatsaus og revet parmesan.
    God middag!