Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- extra virgin olivenolje
- solsikke-/rapsolje
- basilikum
Penne
250 g
Salt
Extra virgin olivenolje
Løk
½ stk
Squash
1 stk
Aromasopp
1 pakke
Rød chili
1 stk
Hvitløk
1–2 fedd
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Baconterninger
200 g
Hakkede tomater
1 boks
Salt
Basilikum
½ ss
Parmesan
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan la være å steke baconet i starten, og heller ha det oppi sammen med tomatene. Da må du koke sausen litt lenger, men du får til gjengjeld en ekstra god smak fra det røkte baconet.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Skjær løk og squash i tynne skiver, og sopp i fire. Chilien kan variere i styrke, så skjær opp omtrent halve i små skiver først, og så kan du eventuelt skjære opp og tilsette mer senere. Finhakk hvitløk.
Varm opp en stor stekepanne med olje og stek baconet til det er sprøtt (se tips). Ha løk i pannen og stek videre til den blir myk. Ha så i soppen og stek videre på lav varme til den har fått litt farge. Tilsett squash og stek til også den har fått farge.
Ha på chili og hakkede tomater, og kok opp. Smak til med salt, pepper og eventuelt basilikum.
Server pasta med tomatsaus og revet parmesan.
God middag!