Svinekam i fløte- og soppsaus med poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Litt salt
Poteter
500 g
Litt salt
Svinekam i skiver
350 g
Løk
½ stk
Aromasopp
1 pakke
Brokkoli
½ stk
Fløtesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du heller vil ha svinekamskivene for seg selv, kan du gjerne servere dem som de er og med sausen ved siden av.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Ha nok vann i kjelen til at brokkolien kan koke med på slutten.
Ta svinekjøttet ut av kjøleskapet og legg det på en tallerken. Ha på salt og pepper, og la det stå og temperere mens du kutter grønnsaker.
Del løk og sopp i tynne skiver, og brokkoli i buketter. Kok brokkolien med potetene de siste 4–5 minuttene. Varm opp en stekepanne og stek svinekammen i 2–3 minutter på hver side.
Ha løk i den samme pannen som du stekte svinekammen i, og fres den i et par minutter før du har i sopp. Stek det til soppen har fått farge. Ha i fløtesausen, kok opp, rør godt og legg svinekamskivene på toppen. Varm forsiktig opp (se tips).
Server stekt svinekam i fløte- og soppsaus med brokkoli og poteter.
God middag!