Sommerkoteletter med stekte poteter og soppsaus
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Grovkvernet sort pepper
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Salt
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Sommerkoteletter
1 pakke
Løk
1 stk
Sjampinjong
1 pakke
Vann
1 dl
Kremfløte
1 dl
Brokkoli
1 stk
Salt
Grovkvernet sort pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Juster gjerne sausene etter egen smak. Litt tørket sopp, urter, dijonsennep og/eller et knust hvitløksfedd er også med på å gjøre sausen mer ”personlig”. Kan evnt smakes til med litt sitron og eventuelt en liten skje rømme/crème fraîche hvis ønskelig. Om det er grillvær passer kotelettene fint på grillen, da bør de grilles på høy varme 3-4 minutter.
Sett ovnen på 225 grader varmluft og finn frem en langpanne med bakepapir.
Vask potetene, del dem i tynne båter og legg dem i langpannen. Husk å spare plass til kotelettene. Bland potetene med olje, salt og pepper. Sett pannen i ovnen og stek potetene til de er gylne, omtrent 20-25 minutter. Vend på potetene underveis.
Ha svinekotelettene over på en tallerken og krydre dem med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, ha i olje og brun kotelettene i 2-3 minutter på hver side. Ha kotelettene over på stekebrettet med potetene etter hvert som de er ferdig brunet.
Sett over en kjele med lettsaltet vann.
Sett stekepannen med stekeoljen fra kotelettene til side, del sjampinjong i fire og kutt løk i grove terninger. Varm sopp og løk forsiktig opp i pannen. Når du har brunet løk og sopp godt, ha vann og fløte i pannen. Kok ut og ha soppsausen over i en serveringsskål.
Skjær brokkoli i små buketter. Skrell stilken og skjær den i skiver. Kok brokkolien i 3-4 minutter. Ha på salt og grovkvernet pepper.
God middag!