kjøttboller med fløtepoteter og romanesco
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Smør
- solsikke-/rapsolje
Fløtepoteter
500 g
Revet gouda
½ pakke
Romanesco
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Smør
2 ss
Kjøttboller
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rørte tyttebær
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag har du ansvar for romanescoen. Del den i to så den ligger støtt. Skjær av stilken. Skrell den og del den i biter. (OBS: stilken er like god som blomsten, om ikke bedre. Ta en smak, da vel!) Del resten i små buketter. Romanescoen skal kokes i lettsaltet vann i 4–5 minutter. Få hjelp av en voksen til å sette på vann og sile det av når romanescoen er ferdig.
Sett ovnen på 210 grader varmluft og kok opp en kjele med vann til grønnsakene.
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Sett formen i ovnen i 10 minutter, ta formen ut og strø over revet ost. Stek videre til osten er gyllen.
Kutt romanesco i buketter. Skrell stilken og kutt den i biter. Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrøttene 6–8 minutter. Romanescoen skal koke med de 4–5 siste minuttene. Hell av vannet og tilsett smør.
Varm kjøttbollene i en stekepanne med 2 ss olje til de er gjennomvarme.
Server kjøttboller med fløtepoteter, romanesco og tyttebærsyltetøy.
«Romanesco» Har du sett denne fantastiske grønnsaken før? Romanesco er en grønnsak i kålfamilien og er en krysning av blomkål og brokkoli. Er den ikke fin? Ser du at hver liten bukett ligner på den store romanescoen? I geometrien kalles dette for en fraktal. Det betyr at den har samme struktur og mønster uansett størrelse. Men den er ikke bare fascinerende å se på. Den inneholder også vitamin-K. Dette vitaminet hjelper blodet til å koagulere og lage skorpe når du har slått deg og fått skrubbsår på knærne.
Ikke gi opp! Barn må få tid til å utvikle smakssansen, og må noen ganger smake på ting opptil 20 ganger for å begynne å like nye matvarer.
God middag!