Kremet pasta fusilli med kylling og brokkoli
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. nykvernet sort pepper
- extra virgin olivenolje
- grønnsaksbuljongterning
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fusilli av fullkorn
250 g
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Løk
1 stk
Prinsessefilet av kylling
250 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Crème fraîche
½–1 pakke
Vann
1 dl
Grønnsaksbuljongterning
½ stk
Pepper
Brokkoli
½–1 stk
Tomat
1 stk
Evt. nykvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt tomatene i to så de ligger støtt på skjærebrettet. Kutt dem deretter i terninger. Ha tomatene i en skål og sett dem på bordet eller bland dem inn i pastaen når den er ferdig kokt.
Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. Kok opp en kjele med vann til brokkoli.
Tilpass pasta mengden til din familie. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Hakk løken og del kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne med olje og stek løken på middels varme til den er blank. Tilsett kyllingen og stek den gyllen. Om du ikke ønsker å blande kyllingen i sausen kan denne stekes ved siden av.
Tilsett crème fraîche og vann blandet med grønnsaksbuljong. La det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter. Du kan eventuelt koke brokkolien sammen med pastaen de 3–4 siste minuttene. Hell av vannet.
Kutt tomater i terninger.
Bland sausen, brokkoli og tomater inn i pastaen, eller server alt hver for seg. Server kremet fusili med kvernet sort pepper.
Ha restene av pastaen i en ildfast form. Strø over revet ost og stek den i ovnen til osten er smeltet og gyllen. Enkel og deilig pastaform.
God middag!