Torsk og laks i folie med soyasmør og ris
Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- salt
- soyasaus
- vann
Basmatiris
125 g
Vann
3 dl
Salt
Laksefilet
200 g
Torsk i biter
260 g
Gulrot
1 stk
minimais
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Sukkererter
½ pakke
Kryddersmør
1 pakke
Soyasaus
3-4 ss
Sitron
½ stk
Aluminiumsfolie
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag kan du lage din egen skattekiste. Ta et folieark og legg på biter av favoritt grønnsakene dine. Topp grønnsakene med biter av laks og torsk. Ha på en skje med kryddersmør og en skje med soyasaus. Pakk igjen folien. Nå er skattekisten klar for å puttes i ovnen!
Sett ovnen på 210 varmluft
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en vid kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 14 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Del opp så mange folieark du vil trenge for å lage porsjonspakker.
Skrell gulrot og skjær i skiver. Kutt minimais og sukkererter i to og paprika i strimler.
Skyll fisken og tørk den lett med papir. Kutt laksen i terninger. Legg fisketerninger og grønnsaker i folien. Klem litt sitronsaft over hvert fiskestykke, legg på en liten skje kryddersmør og en skje soyasaus. Brett foliehalvdelene på hver side av maten over hverandre. Brett skjøtene sammen slik at pakken blir helt tett.
Bak foliepakkene i ovn. En porsjonspakke vil trenge 10–12 minutter. Du kan sjekke fisken ved å så vidt åpne en av pakkene underveis. Pass på damp og varm kraft når du åpner.
Server havets skattkiste med ris og bruk kraften som har samlet seg i pakken som saus.
La barna tegne en regnbue. Ta med tegningen i butikken og bruk den som skattekart. La barna velge en grønnsak eller frukt til hver farge på skattekartet. Ta med grønnsakene hjem og utforsk!
God middag!