Roede
Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med ertestuing, gulrøtter og tyttebær
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann eller melk
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Gul løk
1 stk
Karbonadedeig
300 g
Egg
2 stk
Maisstivelse
1 pakke
Kjøttkakekrydder
½ pakke
Brun saus
200 g
Olje
1 ss
Salt
½ ts
Vann eller melk
½–1 dl
Ertestuing
400 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan ertstatte maisstivelse med potetmel eller pankomel.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til middels varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Kok gulrøttene i 4 minutter sammen med potetene.
Kok opp en kjele med vann, og legg i pakken med ertestuing. La den småkoke i omtrent 10 minutter. Ha den over i en serveringskål før servering.
Finhakk gul løk. Bland sammen karbonadedeig, finhakket løk, egg, vann eller melk, maisstivelse, kjøttkakekrydder og salt. Fukt hendene, eller bruk to spiseskjeer. Form kjøttkaker. Stek kjøttkakene gylne på alle sider i en middels varm stekepanne med olje. Hell over brun saus og litt vann. Skru ned litt på varmen, og la kjøttkakene trekke i sausen til de er gjennomstekte, omtrent 8–10 minutter (se tips).
Server hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med kokte poteter, gulrøtter, ertestuing og rørte tyttebær.
½ dl Potet: 150 g Gulrot: 75 g Ertestuing: 100 g Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!