Ostepølser med grønn pepper, potetmos med bakt hvitløk og brun saus
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
200 g
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Poteter
350 g
Melk
1–2 dl
Ostepølser med grønn pepper
400 g
Gul løk
1 stk
Brun saus
1 pakke
Ruccola
50 g
Klasetomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilbered sausen i en kjele for seg selv, og server den ved siden av retten!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i fire på langs. Legg gulrøttene og hvitløken (med skallet på) på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20–25 minutter, eller til gulrøttene er gylne og møre.
Skyll potetene, og kutt dem i to eller fire biter. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
Skrell løken, og kutt den i skiver.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsene på begge sider til de er gylne. Legg pølsene over på et fat, og ha løken i stekepannen. Stek løken til den er gyllen, og tilsett litt smør mot slutten av steketiden. Ha pølsene tilbake i stekepannen, og tilsett den brune sausen. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke til pølsene er gjennomvarme.
Skyll og tørk ruccolaen. Kutt tomaten i tynne skiver, og fordel den og ruccolaen på en tallerken. Drypp over litt olivenolje, salt og pepper.
Sil vannet av potetene, og knus potetene med en visp eller stapper. Rør inn melken og litt smør til potetmosen har fått ønsket konsistens. Del den ovnsbakte hvitløken i to, og ha klem den ut på et fat. Smak til potetmosen med den bakte hvitløken, salt og pepper.
Server ostepølser med grønn pepper, potetmos med bakt hvitløk, tomatsalat med ruccola og brun saus.
God middag!