Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Spagetti
150-200 g
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Baconterninger
200 g
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Løk
1 stk
Erter
125 g
Egg
1 stk
Kremfløte
½ pakke
Parmesan
½ pakke
Tobladssalat
50 g
Parmesan
½ pakke
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta litt av kokevannet fra pastaen over i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander egg og fløte sammen med pasta. Er det for varmt kan eggene klumpe seg og retten kan fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter.
Kutt løk i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med olje og stek baconet sprøtt. Tilsett løkskivene og la dem steke med til de er litt gylne. Tilsett ertene mot slutten av steketiden.
Når pastaen er ferdig kokt, sil av den i et dørslag og ha den tilbake i kjelen.
Pisk egg, fløte og revet parmesan sammen i en bolle og vend inn ønsket mengde pasta. Bland inn bacon, løk og erter.
Ha salaten i en bolle.
Server pasta carbonara med sort pepper, revet parmesan, eventuelt litt olivenolje og salat.
Del spagettien i litt mindre biter og ha den i en ildfast form. Dryss over litt ost, gjerne resten av parmesanen. Sett formen i ovnen og stek til osten er gyllen. En rask og enkel pastagrateng.
God middag!