Hjemmelagde karbonader i sandwich med potetskiver
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Kjøttdeig
350 g
Maisstivelse
½ pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Rustikke multibrød
2 stk
Tobladssalat
50 g
Chilimajones
85 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stekt egg, kapers, sylteagurk eller rødbeter passer veldig godt til denne retten. Ketsjup, sennep eller hamburgerdressing er også godt.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver, og fordel dem utover et bakepapir på et stekebrett. Ha på olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen, og stek potetskivene til de er gylne og møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend om på dem underveis.
Del tomat i to, og skrell rødløk og kutt den i tynne skiver.
Kna sammen kjøttdeig og maisstivelse. Ha vann på hendene, og form to biffkarbonader.
Varm opp en stekepanne til middels varme, tilsett litt olje og stek biffkarbonadene i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Varm de steinovnsbakte brødene i ovnen i 3–4 minutter.
Sett frem karbonader, brød, salat, grønnsaker, chilimajones og potetskiver. La alle rundt bordet lage sin egen sandwich.
God middag!