Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Buljongterning
- hvitløk
- Litt salt
- salt
- smør eller solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje
- tørket timian
- vann
Kjøttdeig av svin og okse
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Vann
2 dl
Buljongterning
1 stk
Smør eller solsikke-/rapsolje
1 ss
Gulrot
1 stk
Sellerirot
1 stk
Løk
½ stk
Hvitløk
1–2 fedd
Tørket timian
1–2 ts
Hakkede tomater
1 boks
Basmatiris
125 g
Vann
2 dl
Litt salt
Brokkoli
½ stk
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten er supergod om du lager den en dag i forveien, kjøler den ned og serverer den på dag nummer 2! Har du et par laurbærblad, passer det perfekt i denne retten.
Les nøye gjennom oppskriften og finn frem alle ingrediensene før du begynner å lage mat. Det kan lønne seg å tenke gjennom hvordan du vil gjøre det, kanskje har du en annen rekkefølge som passer bedre for deg.
Stek kjøttdeigen på høy varme i en stekepanne med olje. Stek den gjerne i to omganger slik at den blir stekt og ikke kokt. Ha den over i en kjele. Finhakk løk. Skrell sellerirot og gulrot, og skjær dem i små terninger. Knus hvitløk med bredsiden av et knivblad.
Ha vann og buljong i kjelen med kjøttdeig, kok opp og la det stå og putre på lav varme. Ha litt mer olje i pannen du stekte kjøttdeigen i. Stek gulrot, sellerirot, løk, hvitløk og timian til løken er blank og gulrot og sellerirot har fått litt farge.
Ha grønnsakene og hakkede tomater over i kjelen og sett opp temperaturen. Gi det hele et oppkok og la det koke på medium til lav temperatur i 10–12 minutter. Husk å røre rundt innimellom så det ikke svir seg. Del brokkoli i små buketter og bland inn den inn i gryta de siste 3 minuttene av koketiden.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 14 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i 5 minutter.
Mens risen og gryta koker, del brokkolien i små buketter. Når gryta er ferdigkokt, smak til med salt, pepper og sukker, før du til slutt blander inn brokkolibukettene. Gi gryta ett oppkok og la småkoke til brokkolien er gjennomkokt.
Server kjøttdeiggryte med ris.
God middag!