Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Hvitløk
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- tørket timian
- vann
Hvitløk
1–2 fedd
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Gulrot
2 stk
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Tørket timian
1-2 ts
Hysefilet
350 g
Sitron
1 stk
Litt salt
Fullkornsris
125 g
Vann
2 dl
Litt salt
Aioli
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når du koker ris kan det være godt å ha med ekstra smak i kokevannet. 1 ss soyasaus, en hel chili, buljongterning eller gurkemeie er gode smaker å bruke.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Finhakk hvitløk, skrell og del løk i båter, og kutt paprika og gulrot i terninger. Ha grønnsakene i en ildfast form med olje. Krydre med salt, pepper og timian. Sett formen i ovnen og stek grønnsakene i omtrent 10 minutter.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Ta fisken ut av pakken, skyll den i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Når grønnsakene har stått i ovnen i 10 minutter, legg fisken over grønnsakene. Ha på salt, pepper, sitronskall og sitronsaft. Sett formen tilbake i ovnen og la den stå i 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg når du presser lett på den med fingeren (se tips).
Server sitronbakt hyse med ovnsbakte grønnsaker, aioli og stekesjy.
God middag!