Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Kyllingbuljong
- Litt salt
- pepper
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Kyllingoverlår uten skinn og ben
180 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Gul curry paste
¼–½ pakke
Kokosmelk
1 pakke
Kyllingbuljong
1 dl
Grønnsaksmiks med grønnkål
½ pakke
Lime
1 stk
Soyasaus
2 ss
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt av curry pasten med litt olje. Strimle kyllingen og ha den i en brødpose. Ha på curry, klem ut luften og knyt igjen. La kjøttet marinere i minimum 15 minutter før du steker det. Ønsker du mer futt i sausen, passer det godt med litt hakket chili og ingefær.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Kutt kyllingen i strimler.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingen gyllen og ha den over i en kjele. Tilsett curry paste, rør godt og tilsett kokosmelk og buljong. Kok opp og ha i grønnsaksmiksen. La det hele småkoke i 3–4 minutter (se tips).
Smak til med lime, soyasaus og pepper.
Server kylling i gul curry med ris.
Skulle du ha noe igjen av curry pasten, oppbevar den i en tett boks og sett den kaldt. Neste gang du skal steke poteter, gni dem inn med curry paste før du steker dem. Slik får du en spennende og ny vri på nøytrale poteter!
God middag!