Thaisuppe med nudler, sopp og kokt egg
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- salt
Ramennudler
1 pakke
Egg
2 stk
Vårløk
1 pakke
Rød currypaste
50 g
Kokosmelk
1 liten boks
Kinesisk hvitløk
1 stk
Lime
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Aromasopp
100 g
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Chiliflak
1/2 pakke
Sukkererter
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt ingefær, limeblader eller sitrongress i suppen for mer smak.
Skrell og finhakk hvitløk. Rens aromasopp for jord, og kutt hver sopp i skiver.
Varm opp en kjele med litt olje til middels varme. Stek hvitløk og currypaste i ca. 2 minutter. Ha i soppen, og stek videre i 3–4 minutter til soppen har fått litt farge. Tilsett kokosmelk, 4 dl vann og litt salt. Kok opp, og la det hele småkoke i 15–20 minutter.
Kok egg i 6–7 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte. Skrell, og del hvert egg i to.
Tilbered nudler som anvist på pakken. Ha grønnsaksbuljong i kokevannet med nudlene.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist nøttemiks i ca. 30 sekunder, eller til nøttene er gylne. Smak til med ønsket mengde chiliflakes.
Kutt vårløk i tynne skiver, og finhakk sukkererter og ønsket mengde koriander.
Server thaisuppen i skåler, og fordel eggene, nudlene, vårløken og sukkerertene i suppeskålene. Topp med korianderen, sesamfrøene og nøttemiksen.
God middag!