Mexican fiesta: Revet svinekjøtt med mangosalat, tomatsalsa, guacamole og salat

Mexican fiesta: Revet svinekjøtt med mangosalat, tomatsalsa, guacamole og salat

Ny oppskrift
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    Mango
    1 stk
    Agurk
    1 stk
    Rødløk
    1 stk
    Koriander
    1 bunt
    Rød chili
    1 stk
    Lime
    1 stk
    Tomat
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Guacamole
    1 pakke
    Svinekjaker
    350 g
    Chipotlemiks
    1 pakke
    Maistortillaer
    10 stk
    Gulrot
    1 stk
    Hjertesalat
    1 stk
    Tomatsalsa
    1 beger
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Om mangoen er litt grønn, gjør det ikke så mye. Den tilfører deilig syrlighet til salaten. Tilsett eventuelt litt mindre mango, eller dropp limesaften.

    Varm opp ovnen til 150 grader varmluft.
    Skrell mango, og fjern stenen. Kutt mangoen og agurken i staver. Finsnitt rødløk og ønsket mengde chili. Grovhakk koriander. Bland sammen mango, og ½ agurk, ½ rødløk og halvparten av korianderen, og smak til med chillien. Press over limesaft fra ½ lime.
    Del tomater i små terninger, og finhakk hvitløk. Ha guacamolen i en bolle, og bland inn tomatterningene, resten av chilien, rødløken, korianderen og ønsket mengde hvitløk.
    Ha svinekjøttet med kraften fra posen i en kjele med lokk, og varm opp på middels varme. Det tar omtrent 10 minutter. Deretter kan du rive kjøttet fra hverandre ved hjelp av to gafler. Smak til med chipotlekrydderet og salt, og ha kjøttet over i en serveringsskål. Finhakk gjerne resten av hvitløken, og stek den sammen med svinekjøttet.
    Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca. 15 minutter.
    Riv gulrøttene. Skyll og tørk salaten, og riv den i strimler. Ha grønnsakene i en serveringsbolle, og bland sammen.
    Kutt resten av limen i båter, og legg limebåtene i en serveringsskål. Sett frem mangosalat, tomatsalsa, guacamole, resten av agurken, svinekjøttet, salat med gulrot og maistortillas.
    God middag!