Mexican fiesta: Revet svinekjøtt med mangosalat, tomatsalsa, guacamole og salat
Ny oppskrift
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Mango
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Tomat
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Guacamole
1 pakke
Svinekjaker
350 g
Chipotlemiks
1 pakke
Maistortillaer
10 stk
Gulrot
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomatsalsa
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om mangoen er litt grønn, gjør det ikke så mye. Den tilfører deilig syrlighet til salaten. Tilsett eventuelt litt mindre mango, eller dropp limesaften.
Varm opp ovnen til 150 grader varmluft.
Skrell mango, og fjern stenen. Kutt mangoen og agurken i staver. Finsnitt rødløk og ønsket mengde chili. Grovhakk koriander. Bland sammen mango, og ½ agurk, ½ rødløk og halvparten av korianderen, og smak til med chillien. Press over limesaft fra ½ lime.
Del tomater i små terninger, og finhakk hvitløk. Ha guacamolen i en bolle, og bland inn tomatterningene, resten av chilien, rødløken, korianderen og ønsket mengde hvitløk.
Ha svinekjøttet med kraften fra posen i en kjele med lokk, og varm opp på middels varme. Det tar omtrent 10 minutter. Deretter kan du rive kjøttet fra hverandre ved hjelp av to gafler. Smak til med chipotlekrydderet og salt, og ha kjøttet over i en serveringsskål. Finhakk gjerne resten av hvitløken, og stek den sammen med svinekjøttet.
Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Riv gulrøttene. Skyll og tørk salaten, og riv den i strimler. Ha grønnsakene i en serveringsbolle, og bland sammen.
Kutt resten av limen i båter, og legg limebåtene i en serveringsskål. Sett frem mangosalat, tomatsalsa, guacamole, resten av agurken, svinekjøttet, salat med gulrot og maistortillas.
God middag!