Brennende kjærlighet med bratwurst, rosenkål og rødbeter

Brennende kjærlighet med bratwurst, rosenkål og rødbeter

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
400 g
Smør
1-2 ss
Helmelk
1-2 dl
(Melk, Laktose)
Minipurreløk
1 stk
Bratwurst
400 g
Gul løk
1 stk
Rødbete
1 stk
Honning
1 pakke
Rosenkål
200 g
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
50 kcal
Fett:
1 g
Karbohydrater:
5 g
Protein:
6 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell potetene om du vil ha en finere mos, og bland sennep inn i mosen for mer fylde.

Del purreløk i to på langs, og skyll purren og potetene (se tips). Kutt potetene i to, og purren i skiver. Kok potetene i 12–15 minutter, eller til de er møre. Tilsett purren når gjenstår 5 minutter av potetenes koketid. Hell av vannet og bruk en potetstapper eller sleiv til å mose potetene sammen. Vend inn smør og melk, og smak til med salt og pepper.
Del pølsene i biter. Skrell og kutt løken i skiver. Rens rosenkålen og del dem i to gjennom stilkfestet. Skrell rødbeten, og kutt dem i terninger. 
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og tilsett 2 ss olje. Stek rødbeten i 3–4 minutter. Tilsett smør og honning, og stek det hele videre i omtrent 10 minutter, eller til rødbeten er mør.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2–3 ss olje. Stek stek løken til den er blank, tilsett pølsebitene, og stek det hele sammen i 4–5 minutter, eller til pølsene er gjennomvarme.
Sett en kjele med lettsaltet vann på kok. Kok rosenkålen i 3–4 minutter, og sil av vannet.
Server brennende kjærlighet med røkt bratwurst, rosenkål, glaserte rødbeter og sennep.
God middag!