Brennende kjærlighet med bratwurst, rosenkål og rødbeter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Smør
1-2 ss
Helmelk
1-2 dl
Minipurreløk
1 stk
Bratwurst
400 g
Gul løk
1 stk
Rødbete
1 stk
Honning
1 pakke
Rosenkål
200 g
Grov sennep
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 50 kcal
- Fett:
- 1 g
- Karbohydrater:
- 5 g
- Protein:
- 6 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell potetene om du vil ha en finere mos, og bland sennep inn i mosen for mer fylde.
Del purreløk i to på langs, og skyll purren og potetene (se tips). Kutt potetene i to, og purren i skiver. Kok potetene i 12–15 minutter, eller til de er møre. Tilsett purren når gjenstår 5 minutter av potetenes koketid. Hell av vannet og bruk en potetstapper eller sleiv til å mose potetene sammen. Vend inn smør og melk, og smak til med salt og pepper.
Del pølsene i biter. Skrell og kutt løken i skiver. Rens rosenkålen og del dem i to gjennom stilkfestet. Skrell rødbeten, og kutt dem i terninger.
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og tilsett 2 ss olje. Stek rødbeten i 3–4 minutter. Tilsett smør og honning, og stek det hele videre i omtrent 10 minutter, eller til rødbeten er mør.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2–3 ss olje. Stek stek løken til den er blank, tilsett pølsebitene, og stek det hele sammen i 4–5 minutter, eller til pølsene er gjennomvarme.
Sett en kjele med lettsaltet vann på kok. Kok rosenkålen i 3–4 minutter, og sil av vannet.
Server brennende kjærlighet med røkt bratwurst, rosenkål, glaserte rødbeter og sennep.
God middag!