Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- brød og smør
- extra virgin olivenolje
- extra virgin olivenolje
Bolognese med kjøtt
500 g
Bechamelsaus
400 g
Lasagneplater
½ pakke
Extra virgin olivenolje
½ dl
Revet gouda
½ pakke
Strimlet kålsalat
1 pakke
Tomat
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Balsamicoeddik
½ ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finn frem skjærebrett og kniv. Skyll salaten i et dørslag og ha den i en bolle. Kutt tomatene i biter. Bland tomatene i salaten. Ha på olje og eddik om du liker det, om ikke kan du servere det ved siden av. Sett bollen på bordet, husk salatbestikk.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Varm opp bolognesesausen i en kjele. Dette er ikke nødvendig, men jeg synes det er lettere å fordele sausen når den er varm.
Bruk en form som rommer omtrent 2 liter. Start med litt olivenolje og et tynt lag kjøttsaus. Fortsett med pastaplater, kjøttsaus, litt olivenolje og små klumper bechamelsaus. Start på nytt igjen med pastaplater og kjøttsaus. Fortsett til formen er nesten full.
Det siste laget skal avsluttes med kjøttsaus, bechamel, litt olje og revet ost på toppen.
Stek formen i ovnen i omtrent 20–30 minutter, til osten er gyllen.
Når lasagnen er i ovnen, lager du salat. Skyll salaten og kutt tomater i båter. Bland sammen salaten og vend den inn olje og balsamico. Hvis du foretrekker det, serverer du olje og eddik ved siden av.
Server gjerne lasagne med brød og smør.
Hvis du har lasagneplater igjen, kan du pakke dem godt inn og fryse de. Platene smaker kjempegodt neste gang du får lyst å lage lasagne!
God middag!