Bakt laks med mangosalat og rømme

Bakt laks med mangosalat og rømme

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • grovkvernet sort pepper
  • hvitløk
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Fullkornsris
125 g
Vann
2 dl
Salt
Laksefilet
400 g
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Lime
½ stk
Grovkvernet sort pepper
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Agurk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet så sklir det ikke så lett. Kutt bort endene på agurken. Del den i to på midten også i to på langs. Pass på at agurken ligger støtt. Kutt agurken i små biter.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Skyll laksen i kaldt vann og tørk den lett med papir. Legg laksen i en ildfast form. Ha smør, soyasaus og pepper over fisken og stek den i ovenen i 8–10 minutter.
Del mangoen langs steinen, skjær av skallet og kutt mangoen i terninger. Del en halv agurk og en paprika i små biter. Bland sammen mango, agurk og paprika, og smak til med olivenolje, saften fra en lime og pepper.
Riv hvitløken og den andre delen av agurken. Klem ut vannet. Bland agurk og hvitløk inn i rømmen og smak til med salt og pepper. Eventuelt kan du servere rømmen naturell.
Server bakt laks med mangosalat, ris og rømmedressing.
God middag!