Kylling i indisk spinatsaus med krydderris

Kylling i indisk spinatsaus med krydderris

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Spinat
100 g
Kyllinglårfilet
180 g
Garam masala
1 pakke
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
½ bit
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Lett crème fraîche
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
2 dl
Fullkornstortillaer
½ pakke
(Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du tid, må du gjerne la kyllingen ligge i marinaden i minst 30 minutter, eller natten over.

Kok ris etter anvisning på pakken. Ha tyrkisk krydder i kokevannet. 
Kok opp 1 dl vann. Skyll spinat, og ha den i en bolle. Hell over det varme vannet. Dekk med et lokk eller aluminiumsfolie. La det stå til spinaten har blitt myk. Kjør den deretter glatt med stavmikser. 
Kutt kylling i biter, la fettet sitte på, det gir god smak til sausen og kjøttet blir ikke tørt. Bland sammen 1 ss olje og ½ pakke garam masala-krydder. Ha krydderet over kyllingen, og vend godt om. 
Skrell og finhakk rødløk, hvitløk og ingefær. Kutt tomat i biter. Hakk koriander.
Varm opp en kjele med 1–2 ss olje. Brun kyllingen og tilsett rødløk, hvitløk og ingefær. La det steke til løken er blank. Tilsett tomat, crème fraîche og 1 dl vann, la det småkoke i 10 minutter. Tilsett spinaten, og la det koke i ytterligere 2 minutter. Vend inn 1 ss smør, og smak til med garam masala-krydder, salt og pepper. Topp med koriander.
Stek tortillalefsene gylne i en stekepanne med litt smør.
Server kylling i indisk spinatsaus med krydderris og tortilla.
God middag!