Kyllingfilet med fløtegratinerte poteter og appelsin- og brokkolisalat

Kyllingfilet med fløtegratinerte poteter og appelsin- og brokkolisalat

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Gressløk
1 pakke
Rosmarin
1 pakke
Kyllingfilet med skinn
440 g
Brokkoli
1 stk
Appelsin
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Gul løk
1/2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp de fløtegratinerte potetene med litt smaksrik ost før du har dem i ovnen.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Finhakk gressløk. Ha fløtepoteter i en ildfast form, og vend inn gressløken. Stek formen midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til fløtepotetene er gjennomvarme.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrø i ca. 1 minutt, eller til de er lysebrune. Legg frøene i en skål. 
Grovhakk rosmarin, og riv skallet fra en halv appelsin på et rivjern. Krydre kyllingen med rosmarinen, appelsinskallet og litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 4–5 minutter. Snu kyllingen, og stek den i ytterligere 4–5 minutter. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek formen i ovnen ved siden av fløtepotetene i ca. 8 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Skyll stekepannen. 
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del brokkoli i mindre buketter, og kok brokkolibukettene i 2–3 minutter. Avkjøl brokkolien i kaldt vann. 
Skrell løk, og kutt den i skiver. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til middels høy varme. Stek løken i 2–3 minutter, til den er blank. 
Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i skiver. Bland brokkolibukettene, appelsinskivene, løken og sesamfrøene sammen i en serveringsskål. 
Server kyllingfilet med fløtegratinerte poteter og appelsin- og brokkolisalat.
God middag!