Indisk kylling i spinatsaus med krydderstekte poteter, papadams, mangochutney og myntesaus

Indisk kylling i spinatsaus med krydderstekte poteter, papadams, mangochutney og myntesaus

Ny oppskrift
Under 45 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Poteter
400 g
Garam masala
1 pakke
Karri
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ingefær
1 bit
Tomat
1 stk
Crème fraîche
150 g
(Laktose)
Vann
Spinat
200 g
Paprikakrydder
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Mynte
½ pakke
Papadams
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer autentiske poteter, gjør dette: Skrell og del potetene i fire, kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Stek potetene i en stekepanne med smør, halvparten av løken og hvitløken.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
(Se tips.) Vask poteter, og kutt dem i fire. Ha dem på et stekebrett med bakepapir. Bland sammen garam masala-krydder, karri og paprikakrydder. Drypp over litt olje, og krydre med 1 ss krydderblanding og salt. Vend potetene og kryddere godt sammen. Stek potetene i ovnen til de er møre, dette tar 20–25 minutter. 
Kok opp 1 dl vann i en stor kjele. Skyll spinat, og ha den i det varme vannet. Sett på lokk, trekk kjelen til side, og la den stå til spinaten har blitt myk. Kjør den glatt med stavmikser. 
Skjær kyllingen i biter, og la fettet sitte på. Det god smak til sausen, og kjøttet blir ikke tørt. Bland sammen 2 ss olje og ½ pakke paprikakrydder. Dryss krydderet over kyllingen, og vend godt om. 
Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Kutt tomat i biter.
Varm opp en vid kjele med 2–3 ss olje. Brun kyllingen, og tilsett løk, hvitløk og ingefær. La det steke til løken er blank. Tilsett tomat, crème fraîche og 1 dl vann, og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett spinat, og la det koke i ytterligere 5 minutter. Vend inn 2 ss smør, og smak til med krydderblandingen, salt, pepper og sukker. Ønsker du en sterkere rett, smaker du til med chiliflakes. 
Hakk myntebladene, og bland dem inn i yoghurten. Smak til med salt og pepper.
det går fort fra ferdig til brent. 
Server et deilig indisk måltid som består av kylling saag med krydderstekte poteter, papadams, mangochutney og myntesaus.
God middag!