Posjert kveite med dillsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Kveitefilet
375 g
Sitron
1 stk
Bechamelsaus
300 g
Dill
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene og potetene før servering for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Kutt halve sitronen i skiver, den andre i båter. Kok opp ca. 1 liter vann, 1 ss salt, ½ dl eddik, ½ ss pepper (gjerne grovkvernede eller hele korn) og sitronskiver fra en sitron i en vid kjele. Hvis du ikke har vanlig eddik, kan du bruke hvitvinseddik eller eplecidereddik.
Skrell gulrøtter, og kutt dem i skiver. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20–25 minutter.
Legg fiskestykkene i kjelen fra punkt 2, og la dem trekke i vannet i 8–9 minutter. Løft deretter opp fisken med en hullsleiv, og kjenn om skinnet slipper fiskekjøttet. Hvis skinnet slipper kjøttet, er fisken ferdig. Legg fisken deretter over på et fat dekket med kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle, og la vannet renne av før servering.
Varm opp saus i en liten kjele på lav varme under omrøring. Finhakk dill, og bland inn.
Server posjert kveite med dillsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker med sitronbåter.
God middag!