Pulled pork med meksikansk ris og salat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- kyllingbuljongterning
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Pulled pork
350 g
Barbecuesaus
1 beger
Salt
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 fedd
Rød chili
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Jasminris
160 g
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Kyllingbuljongterning
½ stk
Salt
Strimlet kålsalat
1 pakke
Mais
1 pakke
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For enda rødere ris kan du tilsette litt tomatpuré rett før du tilsetter væsken. Litt lime- eller sitronsaft rett før servering frisker opp retten.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Skyll risen i rennende kaldt vann.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med pulled pork i vannet og la den koke i 10–15 minutter.
Finhakk løk, hvitløk og chili, og fres det blankt i olje i en vid kjele. Når løken er blank, ha i ris. Rør godt om og tilsett hakkede tomater og buljong (se tips). Kok opp, vend om og legg på lokk. La det småkoke til risen er kokt, omtrent 15 minutter. La risen hvile i noen minutter før servering. Smak til med salt og pepper.
Løft posen med pulled pork opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og knus innholdet litt med hendene. Pass på, det er varmt! Hell kjøttet og stekekraften i en ildfast form. Ta en gaffel i hver hånd og riv svinekjøttet i strimler. Rør inn BBQ-saus. Sett det strimlede kjøttet i ovnen i 10–12 minutter. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Ha salaten i en bolle og skjær tomat i båter. Bland mais og tomat inn med salaten.
Server pulled pork med meksikansk ris og salat.
Fyll restene av kjøtt, ris og salat i en wrap, så har du en deilig lunsj dagen etter.
God middag!