Røkt torsk med stuet spinat og gulrøtter

Røkt torsk med stuet spinat og gulrøtter

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Laurbærblad
    • sennep
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Poteter
    250 g
    Røkt torsk med skinn og ben
    200 g
    Vann
    1 dl
    Laurbærblad
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    Gulrot
    1 stk
    Smør
    ½ ss
    Bechamelsaus
    200 g
    Spinat
    ½–1 pakke
    Sennep
    ½–1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Torsken kan også trekkes i en kjele med vann. Tilberedningstiden vil være omtrent den samme.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft og kok opp en kjele med vann til koking av gulrot.
    Sett over poteter til koking. Kok opp, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
    Legg torsken i en ildfast form. Vær obs på at denne fisken inneholder skinn og ben. Det er for at fisken ikke skal falle fra hverandre under tilbereding. Ha laurbærblad og varmt vann i formen (se tips). Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. Bak fisken til den flaker seg ved et lett trykk. Det tar omtrent 10–15 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
    Skrell gulroten og kutt den i staver. Kok den mør i omtrent 6–8 minutter. Hell av vannet og ha på smør.
    Skyll spinaten og varm forsiktig opp bechamelsausen under omrøring. Når sausen er varm, ha i spinaten. Rør til spinaten akkurat faller sammen. Smak til med sennep.
    Server røkt torsk med stuet spinat, gulrotstaver og poteter.
    God middag!