Røkt torsk med stuet spinat og gulrøtter
Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Laurbærblad
- sennep
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Poteter
250 g
Røkt torsk med skinn og ben
200 g
Vann
1 dl
Laurbærblad
1 stk
Solsikke-/rapsolje
Gulrot
1 stk
Smør
½ ss
Bechamelsaus
200 g
Spinat
½–1 pakke
Sennep
½–1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Torsken kan også trekkes i en kjele med vann. Tilberedningstiden vil være omtrent den samme.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft og kok opp en kjele med vann til koking av gulrot.
Sett over poteter til koking. Kok opp, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Legg torsken i en ildfast form. Vær obs på at denne fisken inneholder skinn og ben. Det er for at fisken ikke skal falle fra hverandre under tilbereding. Ha laurbærblad og varmt vann i formen (se tips). Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. Bak fisken til den flaker seg ved et lett trykk. Det tar omtrent 10–15 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
Skrell gulroten og kutt den i staver. Kok den mør i omtrent 6–8 minutter. Hell av vannet og ha på smør.
Skyll spinaten og varm forsiktig opp bechamelsausen under omrøring. Når sausen er varm, ha i spinaten. Rør til spinaten akkurat faller sammen. Smak til med sennep.
Server røkt torsk med stuet spinat, gulrotstaver og poteter.
God middag!