Kalkunschnitzel med sitron og linguini
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- hvetemel
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann eller buljong
Linguine
250 g
Grønne bønner
1/2-1 pakke
Sitron
1 stk
Sitronskall
Grovkvernet sort pepper
1 ss
Extra virgin olivenolje
4-5 ss
Bladpersille
1/2 pakke
Kalkunfilet
400 g
Salt
Hvetemel
2-4 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1-2 ss
Hvitløk
1 fedd
Sjalottløk
1 stk
Vann eller buljong
1/4 dl
Soyasaus
Sitronsaft
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Husk å vaske sitronen i varmt vann når du skal rive og bruke skallet, slik du skal her. Bruk gjerne en børste til å skrubbe den lett under rennende varmt vann. Tørk godt før du river av kun det ytterste, gule av skallet. Det hvite er fryktelig bittert og smaker også veldig lite.
Sett ovnen på 100 grader. Sett over en kjele med vann til pasta. Gjør klar en stor stekepanne til kalkunschnitzlene.
Salt pastavannet lett og ha i pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8-10 minutter.
Kutt de grønne bønnene i begge ender. La bønnene koke med i pastavannet de siste 2 minuttene.
Bland sammen sitronsaft, sitronskall, grovkvernet sort pepper, olivenolje og finhakket persille i en liten skål. Bland pastaen og bønnene inn med blandingen rett før servering.
Kalkunskivene kan med fordel bankes litt ut med en biffbanker eller en liten kjele. Legg da et stykke plastfilm over kjøttet og bank hardt og bestemt til schnitzelen blir litt større og tynnere.
Krydre schnitzlene med salt og pepper, og vend dem i litt hvetemel. Stek dem på middels+ varme i en blanding av olje og smør til de er gylne på begge sider.
Legg schnitzlene over i en ildfast form etter hvert som de er ferdige. Når alle er stekt, sett formen i ovnen for å holde schnitzlene varme frem til servering.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. I samme stekepanne som du stekte schnitzlene i, fres hvitløk og sjalottløk blankt. Tilsett tomater. Ha i litt vann eller buljong og eventuelt litt soyasaus, og la det småkoke i et lite minutt. Smak til sjyen med sitron, salt og pepper om nødvendig.
God middag!