Salsicciapølser med rotgrønnsaker og poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Gulrot
1 stk
Kålrot
1 stk
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salsicciapølser
350 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Til denne retten kan du ha favoritt-tilbehøret ditt! Noen liker ketchup, andre liker sennep og noen andre liker rekesalat.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Vask og kutt potetene i båter, skrell gulrot og kålrot, og del dem i staver.Ha poteter og grønnsaker over i en ildfast form. Krydre med olje, salt og pepper. Bak potetbåter og grønnsaker i ovnen til de er møre, i omtrent 20-25 minutter. Vend om underveis, for jevnere steking.
Stikk salsicciapølsene med en spiss gaffel eller kniv slik at du tar hull på skinnet. Da slipper du at de sprekker. Varm opp en stekepanne og stek alle pølsene i 3–4 minutter på hver side til de får farge.
Ta formen med poteter og grønnsaker ut av ovnen og ha salsicciapølsene i formen. Sett formen tilbake igjen i ovnen og stek videre i omtrent 15 minutter. Pølsene skal være gjennomvarme og grønnsakene møre. Potetene skal ha lett brunfarge og være gjennomstekte.
Server salsicciapølse med rotgrønnsaker og potet. Bruk gjerne eventuell stekesjy fra pølser og grønnsaker.
God middag!