Kjøttkaker i brun saus med brokkoli og gulrot

Kjøttkaker i brun saus med brokkoli og gulrot

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Smør
Potetmos
500 g
Kjøttkaker
420 g
(Laktose)
Brun saus
200 g
Brokkoli
½ stk
Gulrot
2 stk
Smør
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell gulrøttene og skjær av endene. Del røttene i to, og så i to på langs (spør gjerne en voksen om hjelp til dette). Kutt gulrøttene i staver.

Kok opp en kjele med vann til grønnsakene og en kjele med vann til potetmosen.
Legg posen med potetmos i det kokende vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Ha sausen i en kjele og varm den forsiktig opp. Stek kjøttkakene lett i en stekepanne og varm dem ferdig i sausen til de er gjennomvarme.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og del den i staver. Kok gulrøttene i 6–8 minutter. Tilsett brokkolien når det gjenstår 4 minutter av koketiden. Sil av vannet og ha på smør
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen over i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Server kjøttkaker i brun saus med brokkoli, gulrøtter og poteter.
God middag!