Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- salt
- smør eller solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje
Paideig
400 g
Smør eller solsikke-/rapsolje
1 ss
Hvetemel
2 ss
Tørre erter
½–1 pakke
Egg
4 stk
Melk
2 dl
Salt
Aromasopp
150 g
Cherrytomater
½ pakke
Baconterninger
150 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Revet gouda
1 pakke
Crispisalat
½ stk
Rødløk
½ stk
Cherrytomater
½ pakke
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta vare på ertene og bruk dem til paisteking en annen gang. Tørre erter kan også brukes til for eksempel ertesuppe med saltet kjøtt eller ertesuing til kjøttkakene. En rømmedressing eller lignende passer godt til paien.
Varm opp stekeovnen til 200 grader over- og undervarme.
Ta paideigen ut av pakken og legg den på benken. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form med omtrent 25–30 cm i diameter. Smør formen med olje eller smør.
Kjevle ut deigen til en stor leiv som dekker paiformen. Legg deigen over formen og trykk den ned i formen og inntil kantene. Skjær bort det som kommer utenfor.
Du skal nå forsteke paien. Legg et bakepapir over paideigen og fyll den med tørre erter. Dette gjør du for at deigen ikke skal ese under steking. Sett formen i ovnen og stek paibunnen på nederste rille i 12–15 minutter til den er lett gyllen.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett blandingen til side.
Kutt sopp i skiver og cherrytomater i to. Stek bacon sprøtt i en stekepanne og legg det over på en tallerken med papir. Stek soppen lett gyllen i den samme stekepannen.
Ta ertene ut av formen. Fordel cherrytomater, sopp og bacon i formen og hell på eggeblandingen. Topp med revet ost. Sett formen i ovnen og skru temperaturen ned til 180 grader. Stek paien i 15–20 minutter til den er fast i midten.
Skyll, tørk og riv salat. Kutt rødløk i tynne skiver og cherrytomater i to. Vend inn vinaigretten før servering eller server den ved siden av.
Server nystekt baconpai med grønn salat og sennepsvinaigrette.
God middag!