Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Kjøttbuljongterning
- Litt salt
- oregano
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
2 dl
Litt salt
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Taco kryddermiks
½–1 pose
Løk
½ stk
Hvitløk
2 fedd
Rød chili
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Oregano
1 ts
Hakkede tomater
1 boks
Vann
2 dl
Kjøttbuljongterning
½ stk
Røde bønner
1 boks
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre gjerne gryta med kanel, spisskumen, chilipulver, chipotle, tabasco eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne en grønn salat ved siden. Ferskpresset limesaft er også godt til denne retten.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær paprika i biter. Sil væsken av bønnene og skyll dem godt.
Stek kjøttet på høy varme i olje i en kjele. Del kjøttet i mindre biter og krydre det med tacokrydder. Tilsett løk, hvitløk, chili, paprika, oregano, hakkede tomater, vann og buljong. La gryta småkoke i 5 minutter.
Bland bønnene i gryta og gi det hele et nytt oppkok. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer tacokrydder.
Server chili con carne med fullkornsris.
350 g
Fullkornsris: 150 g
Energiinnhold: 350 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!