Chili con carne

Chili con carne

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Kjøttbuljongterning
    • Litt salt
    • oregano
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Fullkornsris
    125 g
    Vann
    2 dl
    Litt salt
    Karbonadedeig
    300 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Taco kryddermiks
    ½–1 pose
    Løk
    ½ stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Rød chili
    ½–1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Oregano
    1 ts
    Hakkede tomater
    1 boks
    Vann
    2 dl
    Kjøttbuljongterning
    ½ stk
    Røde bønner
    1 boks
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Krydre gjerne gryta med kanel, spisskumen, chilipulver, chipotle, tabasco eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne en grønn salat ved siden. Ferskpresset limesaft er også godt til denne retten.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær paprika i biter. Sil væsken av bønnene og skyll dem godt.
    Stek kjøttet på høy varme i olje i en kjele. Del kjøttet i mindre biter og krydre det med tacokrydder. Tilsett løk, hvitløk, chili, paprika, oregano, hakkede tomater, vann og buljong. La gryta småkoke i 5 minutter.
    Bland bønnene i gryta og gi det hele et nytt oppkok. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer tacokrydder.
    Server chili con carne med fullkornsris.
    350 g Fullkornsris: 150 g Energiinnhold: 350 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
    God middag!