Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med poteter, ertestuing og tyttebær
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- smør
- pepper
- olje
Poteter
400 g
Gulrot
1 stk
Ertestuing
1 pakke
Gul løk
½–1 stk
Kjøttdeig
350 g
Kjøttkakekrydder
½ pakke
Panko
¼–½ pakke
Salt
¼–½ ts
Melk
½–1 dl
Brun saus
200 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene, det gjør arbeidet lettere. Hvis du ikke vil bruke hendene, kan du bruke to spiseskjeer. Stek gjerne en prøvekjøttkake, slik at du kan justere mengden krydder. Du må gjerne ha litt dijonsennep i sausen for mer smak.
Sett over poteter til koking, og kok dem møre. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Skrell gulrot, og kutt den i skiver. Kok gulroten sammen med potetene de siste 10 minuttene. Hell av vannet, og vend grønnsakene i litt smør.
Kok opp en stor kjele med vann til ertestuingen. Legg posen med ertestuing i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Finhakk løk. Ha kjøttdeig i en bolle, og bland inn løk, kjøttkakekrydder, panko og ½ ts salt. Spe på med ½–1 dl melk, litt og litt, til du har en jevn farse. Form farsen til runde kjøttkaker (se tips).
Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek kjøttkakene til de får en jevn stekeskorpe over det hele. Ha den brune sausen i stekepannen, og la kjøttkakene koke i sausen under lokk i 5–10 minutter, eller til de er gjennomvarme. Tilsett litt vann om sausen skulle bli for tykk.
Løft posen med ertestuing opp av vannet med en hulløse eller en klype, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Ha ertestuingen forsiktig over i et serveringsfat. Smak til med litt salt og pepper.
Server kjøttkaker i brun saus med poteter, ertestuing og tyttebær.
God middag!